Last news in Fakti

25 Април, 2012 11:14 8 224 15

Суперкар на метан ще развива 480 км/ч

  • maxximus-
  • lng 2000-
  • метан

 

В началото на годината американска компания, носеща името Maxximus, започна работа над доста интересен автомобил. Става дума за возило от класа на т.нар. суперкари, което обаче ще се движи на втечнен природен газ. Името на бъдещия модел е LNG 2000.
 
Проектът все още не е завършен и не е ясно кога ще бъде, но американците вече обявиха и част от динамичните характеристики на LNG 2000. Според тях мощността на средноразположения двигател ще е от порядъка на 1 600 конски сили.
 
Пак по данни от производителя LNG 2000 ще може да ускорява от 0 до 100 км/ч за едва 2 секунди. Изненадите не свършват дотук. Инженерите на Maxximus са напълно убедени, че на подходящо равно и дълго трасе автомобилът на метан ще може да достигне скорост от 480 км/ч.
 
Самият супепркар ще е доволно опростен - максимално олекотена каросерия, мощни спирачни супорти и метанова уредба. От компанията заявяват обаче, че салонът на LNG 2000 ще е си съперничи по лукс с Rolls-Royce.
 
Не е ясно дали от Maxximus ще успеят да направят толкова бърз и луксозен автомобил на метан, но е ясна крайната му цена. Тя е точно $1 млн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 veso

    2 2 Отговор
    i pri taq skorost kato grumne taq metanova uredba i ne mi se misli
  • 2 ДОшО

    3 1 Отговор
    Споко! Ше мине преглед по новите закони у БГ - от скъпите!
    Тогава гранция, че сичко ше е 6
  • 3 Венци [VeGo0o]

    3 4 Отговор
    ще е най-бързата кола в света,но за много малко кой знае какво ще изкарат производителите на BUGATTI ???? скороста ще ми е любопитна а не мощноста :)
  • 4 asdf

    2 3 Отговор
    Ми то заради гърмежа на метанеца развива 480км/ч :D
  • 5 аз

    2 4 Отговор
    Абе, за какви гърмежи говорите бе, от повече от 7 години карам на метан и не съм имал никакви гърмежи, ако не ти е в ред колата много ясно че ше ти гърми ауспуха
  • 6 Бай Ганьо

    2 2 Отговор
    Абе вие мислите за много прости тия производители,аман от разбирачи.Евала на хората че искат да направят нещо хубаво.Като сте такива разбирачи вземете да сглобите една такава!
  • 7 боби

    5 2 Отговор
    И аз карах от 4 години на метан докато не ми се запали колата ей така докато си стои пред работното ми място.От страх че ще изгърми никой не посмя да се доближи до колата също и аз,обадихме се на пожарната но предната част изгоря тотално и изобщо не разбрахме как е станал откъде се запалил,от тогава не изкам да виждам нито газ нито метан,можеше да стане и по лошо ако бяха изгърмяли бутилките отзад в багажника с 200 атмосфери едната.
  • 8 Еминем Фен

    2 1 Отговор
    Kolata e grozna ama mackata e qka

    Коментиран от #9

  • 9 Николай Николов

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Еминем Фен":

    @8 Абе и аз за това си мислех
  • 10 jjj

    0 1 Отговор
    dobre de posledno na metan ili na gaz, moqta e na metan no do sq ne bqh 4uval za te4en metan, metanat e gaz zatova se izmerva v kilogrami e ne v litri

    Коментиран от #11

  • 11 Anonymous.

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "jjj":

    @10 - ма си уме-е-ен, ма просто не може повече Що не си мълчиш бе пич, ами държиш на всяка цена да се изложиш:) Ма си се изложил както трябва - с всяка дума все повече и повече - не се ли усещаш, че нещо като не си го чел или учил и като не го знаеш, не трябва да го обсъждаш
  • 12 ujasa

    0 1 Отговор
    Вярно е, метана се компресира, но не теква като пропан-бутана. Иначе си е слабичко като гориво, моята кола е и сдвете уредби и на метан е по-слаба,но пък се возя евтино.
  • 13 ТАД

    0 1 Отговор
    До @ 12: А бе човече и ти като @ 10, Метана въобще не си е слабичко като гориво , слабичка е технологията която се използва при автомобилите и разбира се никой не знае какво му сипват на колонката, НО ако попрочетеш малко, ще разбереш истината!
  • 14 FMC

    1 0 Отговор
    Аз съм за мацката :) Ако ще и Фиеста да кара, пак ще съм за мацката :P
  • 15 гост

    0 0 Отговор
    що на метан, едва ли заради икономия,щом имаш 1000000 дол. или природосъобразно.